Anja Črepinšek

Sem Anja, študentka primerjalne književnosti in literarne teorije, ter španskega jezika in književnosti. Že od nekdaj sem rada brala, včasih kaj napisala, hodila po knjižnicah in plezala. V osnovni šoli sem sodelovala na nekaj literarnih natečajih, v srednji šoli pa sem se, na pobudo profesorice, prijavila tudi na Cankarjevo tekmovanje, katerega tema je bila kot nalašč zame – pisali smo o vélikem slovenskem alpinistu in filozofu, Klementu Jugu. Mislim, da je predvsem to pripomoglo k osvojenemu drugemu mestu.

Ko sem šolanje nadaljevala na Filozofski fakulteti, sem začela pisati pesmi. Preizkušam se v različnih oblikah in slogih, najraje pa pišem v prostem verzu. Poleg pisanja in branja se kar precej ukvarjam s športom, največ s plezanjem in kolesarjenjem. Od časa do časa igram tudi klavir in preigravam tako klasike kot moderne skladbe.

Sklop tem, ki me v literaturi zanimajo je precej širok, kaj me zanima, pa je odvisno od tega, kaj se takrat dogaja v mojem življenju. Zelo rada berem romane napisane po resničnih dogodkih, ljubezenske, potopisne, zgodovinske, biografske romane, tudi kriminalke, zgodbe, ki opisujejo različne problematike… in seveda poezijo, tako klasično kot sodobno, impresionistično, čisto stvarno, metafikcijsko, modernistično, o človeku, naravi, skratka, vso.

Ene izmed mojih najljubših knjig so Beležnica od Nicholasa Sparksa, Belo se pere na devetdeset, avtorice Bronje Žakelj, Ivana pred morjem, letošnje dobitnice kresnikove nagrade, Veronike Simoniti, Senca vetra in celotna tetralogija Pokopališča pozabljenih knjig, španskega pisatelja Carlosa Ruiza Zafóna, Sto let samote, Gabriela Garcíe Márqueza, pesmi Polone Rodič, Sestradana, zbirka pesmi Cirila Zlobca, Ljubezen dvoedina in mnoge druge…

Poleg vsega omenjenega, rada pogledam kakšno serijo, film, se družim s prijatelji, hodim v hribe in uživam ob kavi.

Prispevki na Koridor.

Osebni instagram profil anjacrepinsek.

Nekaj najljubših knjig