O meni

Pozdravljeni na novi in osveženi podobi Booknjige! Vse odkar sem se odločila za pisanje bloga, s pričetkom od leta 2018, je ta pridobil na veljavi in zaupanji bralcev in sledilcev. Bil je že čas, da pridobi tudi svojo domeno in vizualno preobrazbo. Še naprej bo posvečen odličnim knjigam, krasnim knjigarnam in potovanjem (tam tudi raziskovanjem literarnih mest) in spremembam na področju založništva. Trudila se bom dati glas tudi manjšim založbam in jim tako vsaj malo pomagati na njihovi poti.

Sem Urška, ustanoviteljica in urednica bloga Booknjiga ter dolgoletna strastna bralka vseh mogočih knjig, ljubiteljica knjigarn doma in po svetu. Navdušeno obiskujem literarne festivale in dogodke. Živim v osrčju Slovenije, Ljubljani, ki je idealna za literarna doživetja. Žal se moram strinjati, da se izven nje dogaja premalo. V bližnji prihodnosti vam želim predstaviti vse knjigarne v Sloveniji – in to v vlogih! Na moj youtube kanal se lahko naročiš tukaj.

Priznam, da ko sem leta 2018 pričela s pisanjem bloga, je bilo to malce zaradi zanimanja za ustanovitev podjetja, ki bi v Slovenijo pripeljal knjižne škatle (kar danes sicer imamo, vendar v založbi), zato sem izbrala ime Booknjiga in napisala eno izmed prvih objav, ki jo lahko prebereš tukaj, kjer razložim tudi nastanek imena.

Na izmenjavi in med potovanji se je vame zasidrala ideja, da moram v tistem kraju obiskati knjigarne ali literarno povezane prostore. Zato boš na blogu lahko našel/a tudi potovanja povezana s knjigami in knjigarnami.

Poleg pisanja za blog, pišem še opise knjig v reviji Bukla in kdaj prispevam tudi kakšen članek, pišem za portal AirBeletrina in za založbo Primus, ki so se odločili imeti svoj blog.

V kolikor se želiš naročiti na novičke, lahko to narediš tukaj, če pa si želiš sodelovati z mano, obišči tole stran.

Upam, da boš užival/a v raziskovanju moje strani in mi za vsa vprašanja piši na booknjiga@gmail.com.