Knjige

Zakaj je obdarovanje zame vedno nekaj posebnega, letos pa ni bilo?

Sama se veselim vsakega obdarovanja – ali je to božič, rojstni dan ali pa kakšna druga posebna priložnost. Vedno imam posebne ideje, saj ponavadi tiste, ki jih obdarujem dobro poznam, jih poslušam skozi leto in vem, kaj si želijo. Zaradi tega presenečenje vedno super uspe, obdarovanec pa je presrečen. Malo manj sem presrečna jaz, ki take pozornosti ne dobim nazaj. Pozornosti kot spremljanja tega kaj mi je všeč in kaj ne.

Letos nisem kupovala bajna darila za božič – vsako leto do sedaj sem kupila sestrici nekaj posebnega, pa mami in očetu (ki sta ločena), pa fantu, pa njegovi sestri, pa še bi lahko naštevala. Žal pa finance niso več na vrhuncu, odkar sva se preselila. Mislim, da mi ne bo nihče zameril, če eno leto dobijo malo manj.

Tako sem sestrici naredila ročno izdelan napis na skodelici, ji podarila labelo in senčilo za lička, ter v skodelici kazalo od Bookdepository-ja na katerem je pisalo, da si lahko izbere katerokoli knjigo in ji jo naročim. Ker je bilo vseeno s pozornostjo premišljeno in izbrano, ga je bila zelo vesela.

This image has an empty alt attribute; its file name is squarefit_20190105_12362159.jpg

S fantom letos v novem stanovanju nisva postavila smrekice – dobro, da sva šla vsaj do obeh staršev, da sva tam začutila malo božičnega vzdušja. Skupaj sva se dogovorila, da si kupiva nekaj v Bigbangu – jaz njemu miško za računalnik (ker rabi novo) on pa meni kodralnik. Ni isto, kot če darila dobiš pod smrekico in jih odpiraš en pred drugim ☹

V službi smo se z dvema sodelavkama in dobrima prijateljicama dogovorile, da si med seboj kupimo darila – ta so bila čudovita! Žal nimam nobene slike. Jaz sem obema kupila okvirček – notri dala našo sliko. Ena je dobila ročno uro (za katero je že dolgo rekla, da bi jo imela in je čisto njen stil), druga pa etui za potni list.

Prvič sem pa sodelovala tudi pri Skrivnostnem Božičku, ki sta ga organizirali Knjigoljubka Maja in Knjižna polička. Moram priznati, da me je bilo kar malo strah kaj bom dobila in sem samo upala, da ne bo kakšna brezvezna romanca – dobro, da ni bila! Moj skrivnostni Božiček je bila ravno Knjižna polička in od nje sem dobila Matildo, božični čaj, svečko z vonjem vanilije (obožujem te svečke!) in ročno napisano pismo, kar je krasna pozornost.

This image has an empty alt attribute; its file name is 49058213_295367867782751_657745185928642560_n.jpg

Moje načrtovanje kaj kupiti moji obdarovanki je bilo malce zapleteno. Ko sem se končno odločila, katero knjigo bom kupila (glej sliko spodaj), sem hotela vse nekako kupiti v črno-beli kombinaciji. Kar je bilo kar zahtevno (po nakupu knjige mi ni ostalo več veliko financ) – na koncu sem našla kazalo z motivom Ljubljane, ki jo izdelujeta Urša Koželj in Mateja Muhič pod imenom Bela Ljubljana (imata tudi razglednice, koledarje in ostalo – meni so njune stvari minimalistično všeč). Zraven sem priložila še črno pisalo in podstavek za čaj, ki sem ga imela že doma. Obdarovanka je bila očitna navdušena, kar je bil pa tudi moj namen.

This image has an empty alt attribute; its file name is img_20190105_123753_729.jpg

Za naslednjo leto si želim, da bo moja finančna zmožnost večja, da bom spet lahko kupila več daril za svoje bližnje.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.