Knjige

Priznam, na živce mi je šlo…


Dobro leto je odkar sledim malo večjemu številu knjižnih blogov, posameznikov in profilov. Ampak letos prvi teden po novem letu so mi šli skoraj vsi (ne vsi!) na živce. Zakaj? Ker so se vsi ponavljali.

  • Moje prvo branje po novem letu
  • Moja prva knjiga po novem letu
  • Moja prva, druga, tretja..
  • Raznorazni knjižni izzivi
  • Koliko moram prebrati v novem letu…
  • Koliko sem prebral/a v prejšnjem letu…

In še bilo lahko naštevala. Saj vse lepo in prav – tudi jaz vodim seznam prebranih knjig. Sicer si nikoli ne zadam koliko moram prebrati, ker pač – knjige »uletavajo« in študij kliče. Gre za to, da ste se tako zelo ponavljali, da v tem ni bilo nič zanimivega in novega. Nič unikatnega. Torej cela poplava objavljenih knjig s komentarjem moja prva knjiga in to je to. Pa slika seveda – še ta ne nekaj posebnega, ampak pač slikana. Kot da bi tekmovali med sabo, kdo bo PREJ bral bolj zanimivo knjigo.

In potem me še aplikacija Goodreads “napade”, da naj določim svoj 2019 Reading Challenge. NOČEM! Kaj, če jih postavim premalo, bom pač zelo vesela, da sem jih več, ampak še vedno jih bo premalo po moji presoji. Če pa ne dosežem ene številke, za katero nimam pojma, kakšno naj dam, bom pa razočarana? Zato pač nič ne postavim in preberem kar preberem.

Knjižni izzivi so seveda super, če to spodbuja branje, zaradi tega preberete več in drugačne knjige. In eden izmed takih je knjižni izziv v Facebook skupini Knjižni črvek, ki se ni tako izpostavljal (ali ga pa moj Facebook nima preveč rad in ga ne pokaže – algoritmi). Pač naredijo ga in to je to in med sabo debatirajo o knjigah in zbirajo predloge. Najdeš ga pa tukaj.

Počasi bo sredina januarja in situacija se je malce umirila 😊

Moja statistika prebranih knjig ni nič posebnega = 14, od tega 5 za študij, 3 v angleščini. Kar je daleč od tistega, koliko bi si želela prebrati. Ampak pač nimam postavljene številke, imam seznam ampak ne berem po vrsti, delam pa samo evidenco prebranih.

This image has an empty alt attribute; its file name is dsc_0455.jpg
Takole izgleda seznamček v mojem planerju za leto 2018, drugače pa imam še posebno beležko, kjer vodim vsa leta.

Edina moja želja, ki jo imam za letos, je ta, da preberem knjige, ki sem jih kupila in jih še nisem prebrala. Ter, da ne kupim toliko novih, ki jih spet ne bom imela čas prebrati. Dve od takih sta Jezero in Leninov park.

Pa vi, ste tudi opazili tako poplavo? Vas je to kaj zmotilo ali popolnoma nič? 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.