Knjige

20 idej za izvirna božična darila

Mislim, da se ljudje delimo na dve vrsti: tiste, ki nikoli ne vedo kaj kupiti in tiste, ki načrtujemo vnaprej, poslušamo prijatelje in družino, si vse zapišemo in imamo načrt decembrskega nakupovanja.

Letos se bo nakupovanje daril v pretežni meri preselilo na splet, zato sem ti na en kupček nabrala ideje, ki jih bom tudi jaz uporabila (in upam, da moja družina in prijatelji ne ugotovijo, kaj bo za koga). 🙂

Ne veš kaj podariti prijateljem, mami/tašči, sestri in drugim? Preglej spodnji seznam in mogoče dobiš kakšno idejo.


Unikatni leseni izdelki

Zapestnice, verižice in uhani Hud Les

Leseni, minimalistični, sanjski, v kombinaciji z epoksijem ali brez. Monstere, srčki, lune, kužki (po pasmah!) in zapestnica za vse nas navdušence Harryja Potterja. Če imate v družini glasbenika imajo tudi za njih nekaj – lesene trzalice!

Povezave do izdelkov tudi na fotografijah. Spremljaj Hud les na instagramu.


Unikatni nakit Ana Bučar

Pri Ani najdeš največ uhančkov, vmes pa tudi nekaj verižic – in ja tudi pri njej so monstere in te so Č U D O V I T E! Gold rose kolekcija me je res prevzela 🙂

Povezave do izdelkov tudi na fotografijah. Spremljaj Ano na instagramu.


Eviales unikatni dekorativni in uporabni leseni izdelki

Evo in njene lesene dilce spremljam že kar nekaj časa, naredila mi je mojo dilco z imenom bloga in monstera listi. Do sedaj ste verjetno že opazili, da me kar navdušujejo kajne. Ena fotografija na tej strani pa bo presenečenje tudi zanjo, saj še ni bila objavljena 😉 O knjigi na fotografiji prihaja blog objava, kateri so ji fotografije prvotno namenjene.

Njene dilce so idealno darilo npr. za mame, tašče, babice, pare … lepo in uporabno za v kuhinjo ali postrežbo jedi.

Povezave do izdelkov tudi na fotografijah. Spremljaj Evo na instagramu.

Izdelki iz blaga

Spletna trgovina Cozy.si

Če veste, da so vaši bližnji navdušenci nad božičnimi prazniki, zagotovo ne boste zgrešili z božičnimi nogavicami, copati ali spodnjim perilom. Seveda imate na voljo še mnogo drugih motivov.

Povezave do izdelkov tudi na fotografijah. Spremljaj Cozy na instagramu.


Fragolinasewingcraft – izdelki za knjižne ljubitelje

V kolikor imate v vaši družini ljubiteljico knjig, pa ne veste s katero knjigo bi jo presenetili, saj jih ima že ogromno, ji lahko kupite zaščitne ovitke za njene najljubše. Ovitki so v obliki, ki se zaviha na platnice ali kot žepek. Najdete pa lahko tudi knjižne maske! V kolikor vam kupovanje preko etsy trgovine ne ustreza, lahko Marji pišete tudi preko facebook strani.

Povezave do izdelkov tudi na fotografijah. Spremljaj Marjo na instagramu.

Maska za ljubitelje knjig (tudi drugi motivi)

Krpe, vrečke za kruh, košare Jagababa

Znamko Jagababa sem odkrila med brskanjem za džezvico za kavo in najprej opazila ravno vrečke za kruh. V resnici pa imajo še mnogo, mnogo več. Navdih za svoje izdelke črpajo v naravi in živalih.

Še ena odlična spletna trgovina za naše mame, tašče, tete, babice 🙂

Drugi izdelki za v kuhinjo

V kolikor vaši dragi radi kuhajo ali pa s tega šele učijo, jih bodo navdušili naslednji izdelki. Pri Cuckoo cups so v svojo ponudbo dodali nostalgične emajlirane lonce in cedila, ki jih lahko poljubno personalizirate. BeeZeeB vam ponuja ekološke krpice slovenske ekološke izdelave. V njih se lahko zavija kakršnokoli hrano ali pokrije posode. Če vaši domači (tako kot jaz :D) še nimajo luštne džezvice za kavo, imajo v spletni trgovini Gud shop dve zelo luštni od kreatorke Teje ideje.

Za kulinarične navdušence

Kar lepo izbiro imamo spletnih trgovin, kjer lahko kupimo darila kot so suhe mesnine, vina, siri, olja, čaji, kave … Seveda pa moramo pri tem vedeti, da imajo naši obdarovanci in obdarovanke te stvari radi. Pri Kofein parku lahko dobiš kar fantastični trio v zimski preobleki (kava, čaj, piškoti), pri vseh pa lahko izbereš tudi personaliziran napis. Super, kajne? 🙂 Ljubiteljem gina lahko v Čajnici Chai kupite začimbe za gin, zraven pa še Gin Tonic čaj. Lahko pa jim privoščite pravo obmorsko razvajanje – kulinarični paket iz Vina Koper.

ZA VSE BRALCE MOJEGA BLOGA SO PRI KOFEIN PARKU BILI TAKO PRIJAZNI IN NAM UREDILI KODO ZA POPUST – BOOKNJIGA10 <3

Za navdušence kozmetike

Kaj ko bi namesto tistih dolgočasnih trgovskih paketov tujih znamk, letos kupili domačo slovensko kozmetiko? Krasne darilne pakete lahko naročite pri Butters, najnovejši izdelki dišijo po cimetu in božiču. Če ste bolj za zeliščno kozmetiko, potem ne morete zgrešiti pri Cvetki – zeliščno posestvo, tudi tam imajo že nekaj pripravljenih paketov. Meni najbolj na oko in občutek privlačna pa so mila ročne izdelave pri Nani kozmetika, pa še v darilne škatlice jih tako lepo zavije, da se skoraj stopiš 🙂 Pri njej najdeš tudi balzame za ustnice, kopalne soli in lovilce sanj!

ZA VSE BRALCE MOJEGA BLOGA SO PRI ZELIŠČNO POSESTVO CVETKA BILI TAKO PRIJAZNI IN NAM UREDILI KODO ZA POPUST – BOOKNJIGA20<3

Za ljubitelje rastlin

In spet – sedaj ko malo več brskam po spletu, najdem vse mogoče luškane lončke za naše male rastline:) Podarite darilo sebi ali drugim. Lončki iz trgovine This&That, Babushka Boutique in Gud shop. Seveda imajo tudi druge, tole spodaj je le moj izbor.

Tri ideje za darilo fantom/prijateljem

Fantje in prijatelji ponavadi pravijo, da ne potrebujejo nobenih daril, ampak ko ga dobijo so pa neizmerno veseli, kajne? 🙂 Tri ideje, če seveda kaj od naštetega še nimajo. Termovko za čaj dobite v Popermint store, kopalni plašč na Aboutyou, ali pa zabaven predpražnik iz Calligraphactory, kjer izdelka ustvarja kreativna Sara.

Predpražnik “bring beer”

Ne pozabite na pisana voščila

Tradicija je še vedno čudovita in čeprav vse manj ljudi piše in bere, se letos na svoje daljne ali bližnje sorodnike spomnite s čudovitimi voščilnicami narejenimi izpod slovenskih rok. Če jih ne boste delali doma (kar je ravno tako krasno!) jih kupite pri ustvarjalkah. Trije predlogi mojih najljubših:

Nina Kovačič Illustration – Nina izdeluje res prisrčne voščilnice in čestitke, za praznike pa ponuja bogat nabor motivov, odpošlje vam ali direktno naslovniku.

Zoki art – izdeluje čudovite sanjske podobe na različnih podlagah in z različnimi motivi, vendar so vse tako lepe, da se je kar težko odločiti. Meni je spodnja ena ljubših.

Hana Stupica – pri njej najdeš motive različnih figur, ki se jih še nostalgično spomniš iz otroštva. Voščilnice tako vsebujejo tudi nekaj takšnih kot je spodnja.


In nazadnje, kupite svojim dragim knjige, vendar če veste, da jih bodo res brali ali pa jih boste vi navdušili za branje. V kolikor kdo potrebuje kakšen nasvet, me lahko povpraša.

Zgornji seznam je nastal po moji presoji in meni ljubih izdelkih ter idejah, za katere upam, da vam bo kakšna prišla prav.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.